لوبیا سفید

الماس

رقم لوبیا سفید،مناسب برای کشت درمناطق معتدل وسرد

کشت لوبیا سفید در ایران با توجه به قیمت بالاتر آن نسبت به انواع لوبیا قرمز می تواند از نظر اقتصادی برای زارعین با صرف تر باشد. رقم الماس(ks41110) از طریق مرکز بین المللی گیاهان حاره(CIAT) با شجره CEN///WAF2/OAC دریافت شد،و در آزمایش های مختلف به نژادی و به زراعی در ایستگاه های کرج، خمین، بروجرد و زنجان با شاهد های دانشکده، پاک ودرسا مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین عملکرد این رقم 3650 کیلوگرم در هکتار است که نسبت به شاهد درسا با میانگین عملکرد 3320 کیلو گرم در هکتار برتری دارد.ارزیابی واکنش ژنو تیپ های لوبیا نسبت به ویروس موزائیک لوبیا (BCMV) در گلخانه نشان
داد که رقم الماس نسبت به بیماری BCMV نیز مقاوم است.

سال معرفی 1393
تیپ بوته رونده
ارتفاع بوته 78 سانتی متر
میانگین دوره رشد(روز) 103
میانگین درصد پروتئین 21/9
شکل دانه بیضی
مدت پخت (دقیقه) و یکنواختی 125 – خوب
عملکرد(کیلوگرم در هکتار) 3647
میانگین وزن صد دانه(گرم) 31.5
واکنش به کنه دو لکه ای متحمل(مشاهده ای و آلودگی طبیعی)
واکنش به بیماری های ویروسی مقاوم به بیماری BCWV

شکوفا

رقم جدید لوبیا سفیدپر محصول مناسب برای کشت در مناطق معتدل وسرد

لوبیا سفید یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که به مصرف تغذیه مردم جهان  بخصوص کشور های  در حال توسعه می رسد. در ایران لوبیا دارای سطح زیر کشتی معادل 110248هکتار داردکه از این سطح حدود 22000 هکتار به لوبیا سفید اختصاص دارد. تولید این محصول در کشور حدود235720 تن است که نقش وجایگاه ویژه ای در تغذیه جامعه دارد. رقم شکوفا  از طریق گزینش در نسلها  درحال تفکیک مواد اصلاحی ارسالی  از مرکز  تحقیقات بین المللی لوبیا (CIAT)بدست امده است. رقم شکوفا دارای  چهار ویژگی مهم عملکرد بالا، مقاومت به ویروس مهم لوبیا BCMV، عدم قرار گرفتن غلاف ها بر روی زمین ودرصد پروتئین بالا می با شد که آن را از سایر ارقام متمایز می نماید.

سال معرفی زمستان 1387
میانگین عملکرد دانه (کیلوگرم در هکتار) 2485
رشد بوته بصورت طولی و عرضی
طرز قرار گرفتن غلاف عدم قرار گرفتن غلاف روی خاک
درصد پروتئین 20/42
شکل دانه قلوه ای (سهمی)
مدت پخت (دقیقه) و یکنواختی 130 – خوب
میانگین تعداد دانه در غلاف 4/9
میانگین وزن صد دانه(گرم) 31
میانگین تعداد غلاف در بوته 20

پاک

رقم جدید لوبیا سفید مناسب برای برداشت مکانیزه در مناطق معتدل سرد

لوبیا سفید یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که به مصرف تغذیه مردم جهان بخصوص کشور های در حال توسعه می رسد.در ایران لوبیا دارای سطح زیر کشتی معادل 110248 هکتار دارد که از این سطح حدود 22000 هکتار به لوبیا سفید اختصاص دارد. تولید این محصول در کشور حدود 225720تن است که نقش وجایگاه ویژه ای در تغذیه جامعه دارد.رقم پاک از طریق گزینش در نسل  های در حال تفکیک مواد اصلاحی ارسالی از مرکز تحقیقات بین المللی لوبیا (CIAT)بدست آمده است. رقم پاک دارای دو ویژگی مهم،یکی مقاوت به سه ویروس مهم لوبیا(CMV، BYMو BCMV) ودیگری دارا بودن تیپ ایستاده و رشد نامحدود(که بلیل استحکام امکان برداشت مکانیزه را میسر می سازد)می باشد،که آن را از سایر ارقام متمایزمی نماید.

سال معرفی زمستان 1387
میانگین عملکرد دانه (کیلوگرم در هکتار) 2807
رشد بوته عرضی و افزایش شاخه های فرعی
طرز قرار گرفتن غلاف عدم قرار گرفتن غلاف روی خاک
درصد پروتئین 19/44
شکل دانه قلوه ای (سهمی)
مدت پخت (دقیقه) و یکنواختی 100 – خوب
میانگین تعداد دانه در غلاف 5
میانگین وزن صد دانه(گرم) 28
میانگین تعداد غلاف در بوته 25

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟